dijous, 3 de novembre del 2011

Victòria dels Àngels

Hola, el proper 10 de novembre anirem a Reus a veure un documental sobre una cantant catalana anomenada Victòria dels Àngels, però abans d'anar-hi hauríem de saber alguna cosa sobre ella.


Victòria López García, coneguda amb el nom artístic de Victòria dels Àngels o Victoria de los Ángeles va nèixer a Barcelona l'1 de novembre de 1923 i va morir a Barcelona el 15 de gener de 2005, l'artista fou una soprano i cantant d'òpera catalana.


El 20 de desembre de 1940 va guanyar el concurs del programa Concursos vivientes de Ràdio Barcelona cantant Mi chiamo Mimì i Un bel dì vedremo. El premi era interpretar La Bohème al Teatre Victòria. Aquest fet va significar l'inici de la carrera concertística de Victòria dels Àngels i la va portar a entrar en contacte amb el conjunt instrumental Ars Musicae que dirigia Josep Maria Lamaña i que treballava especialment el repertori dels segles XII al XVII. Amb ells va debutar el 19 de maig de 1944 al Palau de la Música Catalana.

Va ser la primera cantant espanyola en actuar al Festival de Bayreuth, interpretant el paper de Elisabeth. Desde finals dels anys 60, ella es va dedicar principalment a la seva carrera com a concertista. La seva desdedida de la ópera va ser al Teatre de la Zarzuela de Madrid al 1980 i va donar el seu últim recital al 1996 als 72 anys.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada