diumenge, 26 de febrer del 2012

La flauta màgica


INTRODUCCIÓ

La flauta màgica (en alemany Die Zauberflöte, KV 620) és un singspiel (òpera còmica alemanya) en dos actes de Wolf

gang Amadeus Mozart, amb un llibret d'Emanuel Schikaneder, basat en part en Lulu, oder die Zauberflöte, d'A.J. Liebeskind i en part en l'obra Sethos de Jean Terrasson. La primera representació va tenir lloc a Viena el 30 de setembre de 1791, al Theater auf der Wieden, dos mesos abans de la mort de Mozart, i el rol de Tamino fou interpretat pel tenor Benedikt Schack el qual era gran amic de Mozart.

(extret directament del wikipedia)

















PERSONATGES PRINCIPALS

Tamino: És el protagonista de l'obra, el seu personatge simbolitza la raó i la cultura,representa la Il · lustració. Decideix rescatar Pamina, i l'obra es tracta de la seva lluita peraconseguir-ho, ha de pensar bé abans d'actuar, ja que qualsevol cosa que faci mal, tindrà les seves conseqüències. Representa la força de voluntat i la responsabilitat. A més ésamable.

Papageno:
És un caçador d'ocells que comerciava amb la reina, és un personatgedivertit, innocent i molt alegre, això es veu reflectit en el seu vestuari, però a més tambéés mentider doncs al principi de l'obra enganya a Tamino en dir-li que ell li havia salvat la vida. Papageno viu al seu món, i apartat de la societat alta, és per això que pot semblarignorant en molts aspectes, la seva falta de cultura es fa òbvia en diverses parts de l'obra.Ajuda a Tamino en la seva lluita per rescatar Pamina; Papageno acaba enamorat dePapagena.

Pamina: És dels personatges que poc participen en l'obra, però en base a ella es desenvolupa la història, ja que aquesta al centre entre el bé i el mal, a causa de lamalèfica mare que té, la Reina de la Nit. És una dona dubtosa, ja que no creu en l'amordel seu estimat, i arriba al punt de voler suïcidar-se, però alhora és una persona noble.

Reina de la Nit: El seu personatge representa la maldat, l'egoisme, la foscor. Sempres'observa la seva crueltat, i es deixa portar pels seus instints. Té tres serventes a la seva disposició, i fins i tot de vegades s'utilitza també a la seva filla per poder aconseguir el que vol en els seus plans malèfics, encara que és superior en poder als altres, vol recuperar el poder que va perdre en morir el seu marit, a això se deu el seu maldat.

Sarastro: És un sacerdot en el culte d'Iris i Osiris, és tot el contrari a la Reina de la Nit,doncs Sarastro és bondadós i noble. El seu personatge representa el bé, la veritat, la saviesa, la llum, l'amor, la pau, els coneixements.




ARGUMENT

El príncep Tamino és perseguit per una serp gegant, decideix anar al bosc per fugir de l'animal, però es fica en el regne de la reina de la Nit sense adonar-se'n. Allà arribarà a un acord amb les Reina de la nit per aconseguir la mà de Pamina a canvi que l'alliberi deSarastro, que la té segrestada. Tamino, acompanyat del ocellaire anirà a salvar la seva estimada de les urpes de Sarastro, però quan arriba s'adona que la mala és la reina idecideix quedar-s'hi lluny d'ella. Però per quedar-se al temple dels savis ha de passarunes proves que superarà. Finalment Tamino i la seva estimada s'uniran per semprementre que la seva malvada mare serà derrotada.


AUDICIONS MÉS IMPORTANTS


Obertura







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada